vrijdag 3 mei 2013

sportief op de fiets !

Na een vrije dag was het op dinsdag sportdag. In de voormiddag konden we ons uitleven in de sporthal met verschillende balspelen in groepjes met de tweede graad door elkaar. Dat eindigde in een tornooitje.

Na de middag haalden we onze fiets van stal om enkele behendigheidsproefjes af te leggen en 5 toertjes rond de Finse piste af te leggen in zo weinig mogelijk tijd. De draai vormde voor sommigen een probleem. Ook al wisten de leerlingen dat ze daar heel traag moesten fietsen, een paar val- (gelukkig niet erg) en slippartijtjes (opzettelijk??) waren niet te vermijden.



Het tofst vonden de leerlingen naar de overkant fietsen en niet als tweede, of voorlaatste of... mogen eindigen, zonder ook voeten op de grond te zetten natuurlijk. Met twee fietsen en een hand geven was ook een hele klaus, maar oefening baart kunst. Sommigen vonden toch vrij vlug een goede tactiek.
Donderdagnamiddag waren er park en- bosspelen in Zonnebeke en nu maken we ons stilaan klaar om te vertekken op sportklassen volgende maandag. De juf maakt zich wat zorgen of alle bagage wel mee zal kunnen in de bus of de auto's van de juffen;dus wil je de omvang wat beperken a.u.b?
Breng alvast maar allemaal je spotief en goed humeur mee , en met de zon van de partij wordt het zeker top !
sportieve groeten,
juf Els

Geen opmerkingen: