vrijdag 22 november 2013

Eet je fit !

Ons vierde taalthema'Feest' startte met een uitdaging die we kregen van Sinterklaas en de Kerstman.Die geloofden niet dat de vierdeklassers een heus klasfeest in elkaar kunnen steken. Dat zullen we wel eens bewijzen. De voorbereidingen zijn al bezig; de toestemming vragen, een uitnodiging maken,...
Maandag was Noortje jarig en we werden getracteerd op een lekkernij en een supertof Geronimo Stilton klasboek !Proficiat ,Noortje !

 In wiskunde is ons B-boek af . We leerden over diagrammen, de milliliter,breuken en tijdstabellen aflezen. Ook het snelrekenen werd deze week weer getest.
In ons werothema wordt het onderdeel 'voeding' wat extra uitgebreid. Zo kennen we nu al de hele voedingsdriehoek. We speelden ook het 'Eet-je-Fit' gezelschapsspel. Vandaag hielden we in sociale opvoeding een fruitkwartier met de peuters. Eerst schilden en wasten we het fruit en dan hielpen we de jongsten van onze school met het gezond tussendoortje opeten. Ook wijzelf smulden gretig.
Deze week is er ook voorleesweek en de juf hield er aan om elke dat een stukje uit het boek 'Minoes' van A.M?G Schmidt voor te lezen.
gezonde groeten,
juf Els





Geen opmerkingen: