vrijdag 29 november 2013

Gezond ontbijt !


Deze week werkten we een groot stuk van ons wiskundeprogramma af. We leerden over hoeken, omzetten van maten in de tabel, tabellen,kenmerken van veelhoeken en  cijferden tot 10 000.



In de taallessen werkten we thema 4;'Feest' af en gingen de uitdaging met Sinterklaas en de Kerstman aan om een heus klasfeest te organizeren (na de proeven natuurlijk). Zo leren we een uitnodiging maken, vroegen we de toestemming aan de directeur, stelden een menu op en werken nu in groepjes aan een flap om een bepaald feest aan elkaar voor te kunnen stellen. Ondertussen verzamelden we al 2 van de 4 sterren.
We oefenden ook verder aan de werkwoorden en leerden opzoeken in het woordenboek.

Donderdag trokken we naar de Bunder voor een hele mooie voorstelling 'Gelukzak', een échte 'sprook'. (geen sprookje) Het decor was prachtig en de auteurs speelden hun rol voortreffelijk . We staken er heel wat van op!
Ons werothema is afgelopen en als slot hielden we vandaag een 'gezond ontbijt', waarbij we nog eens de voedingsdriehoek onder de loep namen. Zo ondervonden we dat gezond ook lekker kan zijn en onderstreepten nog eens het belang van een gezond ontbijt !De brooddozen en kleurrijke onderleggers maakten het helemaal af.
Smakelijke groeten,
juf Els 

Geen opmerkingen: