vrijdag 8 november 2013

Spiegelen

Na een weekje vakantie zijn we er direct weer ingevlogen. Bij werkwoorden leerden we tot nu toe al over de persoonsvorm, de infinitief, stam en kijkletter. Ons derde taalthema is achter de rug en we leerden heel wat bij over 'nieuws' brengen, zowel voor de krant als op tv. of radio.Daarbij maakten we kennis met informatieve teksten uit een reportage of advertentie.
 In de wiskundelessen cijferden we tot 10 000 en maakten oefeningen rond tijd en tijdsduur. Ook breuken , vlugge rekentechnieken en hoofdrekenen kwam aan bod. Elke dag maakten we ook 10 oefeningen snelrekenen. De tafels kwamen ook weer eens uitgebreid aan bod.
'Niet alle natuur leeft' is ons werothema en deze week volgden we het 'natte' weer wat op de voet, ook via buienradar haalden we heel wat informatie in de klas. Met een waterkoker werd de kringloop van het water in versneld tempo nagebootst.


Tijdens de muzische lessen rond 'spiegelen' probeerden we per 2 een spiegel en spiegelbeeld uit te beelden met een voorwerp en een verrassend slot.We zongen ook het spiegellied. Niet zo gemakkelijk omdat we de bewegingen vaak te vlug of te moeilijk willen maken. Als slot maakten we ook een symmetrisch gezicht met stof en papier.
Met de hele school kwamen we samen voor de maandopening waarbij het drankje 'water' dit keer centraal stond.We bekeken een toneeltje over ruzie en zagen ook een filmpje over oorlog en kindsoldaten. We leerden even rustig te wachten en te tellen tot 10 bij 'boosheid'.
Aan iedereen die zal rondgaan om te zingen  nog een veilige (fluojasje aandoen)Sint-Maartensavond gewenst en...tot dinsdag,
bietengroeten,
juf Els




Geen opmerkingen: