vrijdag 15 november 2013

hardop lezen

Deze week besteedden we extra tijd aan het hardop lezen.
Zowel thuis als in de klas wordt er geoefend om het technisch lezen onder de knie te hebben. Vanaf volgende week worden dan ook de AVI-niveaus weer eens afgenomen bij de leerlingen.
 
In de godsdienstlessen hebben we het over conflicten en probeerden via een vloergesprek te achterhalen waar en hoe dit allemaal kan gebeuren. We leerden ook wat een conflict zoal kan zijn en dan volgende stap is natuurlijk; wat nu? Wat doen we er aan?

Tijdens de wiskundelessen leerden we patronen tekenen en spiegelen. We maakten ook kennis met de millimeter en herhaalden breuken. We oefenden ook een rekentrucje om x 11, x9 en x5 vlot uit te kunnen rekenen.Een hele boterham dus !
Tijdens de muzische les maakten we kennis met de verschillende filmgenres en leerden wat een trailer is. We probeerden ook zelf in drie groepjes een trailer te maken . Dat werd gefilmd en we bekeken elkaars stukje op het smartbord.. Zo kwamen we tot de conclusie dat er wel toffe stukjes inzaten, maar dat er teveel toneeltje gespeeld werd (en te weinig korte fragmenten), wat een trailer infeite dus is.Zo leren we uit onze foutjes !
leesgroeten,
juf Els





Geen opmerkingen: