vrijdag 27 maart 2015

Tutti frutti !

In de muzische lessen schilderden we voorjaarsmannetjes, die hopelijk tegen volgende week niet meer kaal zullen zijn.We musiceerden ook met stokjes en maakten eigen ritmes op verschillende voorwerpen in groepjes. We tekenden ook een zwart-wit foto verder (met eventueel wat fantasie), maar om in de juiste verhoudingen te blijven, was niet zo eenvoudig. Toch zaten er hele mooie resultaten tussen. 
 In de wiskundelessen leerden we over de soorten driehoeken en rekenden verder met de kommagetallen. Zorg maar dat je maandag fris uitgeslapen bent, want dan volgt de toets.
Tijdens de taallessen leerden we enkele uitdrukkingen bij en ontdekten het verschil tussen een vraag, mededeling ,bevel en uitroep.

Deze week eindigde de tutti-frutti-veertiendaagse waarbij de leerlingen elke dag een stuk fruit of groente in het vrij kwartier aten. Deze week konden we elke dag een klassticker kleven, aangezien meer dan 20 leerlingen deelnamen. Ook individueel zijn er heel wat leerlingen die per week een sticker kregen omdat ze elke dag fruit of groenten aten in het vrij kwartier. Bravo !


 We herhaalden ook tafels, werkwoorden, ...kortom we zaten weer niet stil.Vergeet ook niet wat hardop te lezen thuis en je kaart aan te vullen ! De tijd vliegt en tegen de paasvakantie zal al heel wat leerstof van de vierde klas er op zitten. Best ook, want er staat in het laatste trimester nog heel wat (anders) op het programma ook ! Geen paniek , we zitten op schema ! De vierdeklassers zijn dan ook goede werkers !!!

tutti-fruttigroeten,
juf Els

vrijdag 20 maart 2015

zonsverduistering zichtbaar ...of niet?

 In de muzische lessen probeerden we al wat paassfeer te creëren en knutselden een paashaas-trekpop. We oefenden ook gesprekstechnieken per twee en gebruikten daarbij opgelegde emoties. Zo ontdekten we dat de afstand (dichtbij of ver van elkaar) een grote rol spelen.






 In de taallessen werkten we aan woordpakket 16 en leerden we tabellen en grafieken aflezen en alfabetisch ordenen. Breuken, hoofdrekenen met kommagetallen en ton kwam aan bod bij wiskunde. Vandaag wordt het maandrapport meegegeven van de voorbije leerstof.De leerlingen deden hun best en hopelijk kan iedereen zich verzoenen met de resultaten.


Vandaag was het afwachten wat de zon voor ons in petto had . Het beloofde niet veel goeds... Spijtig, want we hadden gisteren nog eens een lesje in klas herhaald (uit eerste trimester) over de stand van de zon, maan en aarde bij zo'n natuurverschijnsel. De elcipsbrilletjes konden hun diensten jammergenoeg niet bewijzen (dankjewel aan wie toch één meebracht) 'k Zou zeggen, volgende keer meer geluk...maar dat zal wel niet meer voor ons zijn, vermoedt  de juf.Op ons digitaal bord konden we gelukkig toch het het één en ander waarnemen.

Eclipsgroeten,
juf Els

vrijdag 13 maart 2015

Geslaagd schoolfeestoptreden

 Zondag kwamen meer dan duizend mensen kijken naar ons optreden 'Reis door de tijd' . De kids zetten hun beste beentje voor en maakten er een gesmaakt geheel van.Proficiat, allemaal !

 In de godsdienstlessen leren we over Peru en maken kennis met Blanca en haar familie. Het thema van broederlijk delen wordt uitgewerkt en we zagen dat voor gsms en tablets heel wat grondstoffen uit verre landen nodig zijn. We schreven op een kei welk dier (condor, slang of poema) best bij onszelf past.
Het werothema 'Welkom in mijn land 'liep ten einde en we sloten af met dominospel.Op donderdag luisterden we naar een uiteenzetting van schrijven Wally de Doncker naar aanleiding van de jeugdboekenweek.

 In de wiskundelessen kwamen gelijkvormigheid, gemeenschappelijke delers, snijdende en evenwijdige rechten, de schaal en de oppervlakte van een rechthoek aan bod. Tussendoos cijferden we nog wat , herhaalden kommagetallen en tafels... Een hele boterham dus.

Woensdagnamiddag waren heel wat klasgenootjes aanwezig op de dansnamiddag en zo maken we natuurlijk weer kans om sportactiefste klas te worden ! Wie weet....

Voor de kinderen van het koor ; een leuke spelnamiddag gewenst op zaterdag!
Groeten van Blanca
en juf Els

vrijdag 6 maart 2015

biebspel en schoolfeestvoorbereiding

De leerlingen die in het weekend naar de finale geweest waren van de tekenwedstrijd hadden op maandag heel wat te vertellen over hun belevenissen in onze hoofdstad. Ze hadden ook een heel leuk boekje bij waar hun tekeningen in stonden. Marith was zelfs geïnterviewd voor een Turkse zender... 
 Naar aanleiding van de jeugdboekenweek trokken we naar de bibliotheek voor het biebspel. De leerlingen waren heel aandachtig en actief .Complimentjesdag was wel in het weekend, maar ook op maandag verdienden de vierdeklassers een pluim !








Dinsdag was Lynn jarig. Met de kroon op het hoofd (zelfs 2?) tracteerde ze en we zongen en ze kreeg een verjaardagskaart uit de doos. Proficiat, Lynn!
In de wiskundelessen leerden we over deelbaarheid en  schaduwen,We herhaalden ook de bewerkingen bij kommagetallen en het cijferen (vermenigvuldigen met 2 cijfers)
Tussendoos oefenden we voor het schoolfeest en heten jullie allemaal hartelijk welkom. Hopelijk kan je genieten van het paard van Troje en de Sound of music . De leerlingen doen in elk geval hun uiterste best !
Tot zondag !
schoolfeestgroeten,juf Els