vrijdag 20 maart 2015

zonsverduistering zichtbaar ...of niet?

 In de muzische lessen probeerden we al wat paassfeer te creëren en knutselden een paashaas-trekpop. We oefenden ook gesprekstechnieken per twee en gebruikten daarbij opgelegde emoties. Zo ontdekten we dat de afstand (dichtbij of ver van elkaar) een grote rol spelen.






 In de taallessen werkten we aan woordpakket 16 en leerden we tabellen en grafieken aflezen en alfabetisch ordenen. Breuken, hoofdrekenen met kommagetallen en ton kwam aan bod bij wiskunde. Vandaag wordt het maandrapport meegegeven van de voorbije leerstof.De leerlingen deden hun best en hopelijk kan iedereen zich verzoenen met de resultaten.


Vandaag was het afwachten wat de zon voor ons in petto had . Het beloofde niet veel goeds... Spijtig, want we hadden gisteren nog eens een lesje in klas herhaald (uit eerste trimester) over de stand van de zon, maan en aarde bij zo'n natuurverschijnsel. De elcipsbrilletjes konden hun diensten jammergenoeg niet bewijzen (dankjewel aan wie toch één meebracht) 'k Zou zeggen, volgende keer meer geluk...maar dat zal wel niet meer voor ons zijn, vermoedt  de juf.Op ons digitaal bord konden we gelukkig toch het het één en ander waarnemen.

Eclipsgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: