vrijdag 27 maart 2015

Tutti frutti !

In de muzische lessen schilderden we voorjaarsmannetjes, die hopelijk tegen volgende week niet meer kaal zullen zijn.We musiceerden ook met stokjes en maakten eigen ritmes op verschillende voorwerpen in groepjes. We tekenden ook een zwart-wit foto verder (met eventueel wat fantasie), maar om in de juiste verhoudingen te blijven, was niet zo eenvoudig. Toch zaten er hele mooie resultaten tussen. 
 In de wiskundelessen leerden we over de soorten driehoeken en rekenden verder met de kommagetallen. Zorg maar dat je maandag fris uitgeslapen bent, want dan volgt de toets.
Tijdens de taallessen leerden we enkele uitdrukkingen bij en ontdekten het verschil tussen een vraag, mededeling ,bevel en uitroep.

Deze week eindigde de tutti-frutti-veertiendaagse waarbij de leerlingen elke dag een stuk fruit of groente in het vrij kwartier aten. Deze week konden we elke dag een klassticker kleven, aangezien meer dan 20 leerlingen deelnamen. Ook individueel zijn er heel wat leerlingen die per week een sticker kregen omdat ze elke dag fruit of groenten aten in het vrij kwartier. Bravo !


 We herhaalden ook tafels, werkwoorden, ...kortom we zaten weer niet stil.Vergeet ook niet wat hardop te lezen thuis en je kaart aan te vullen ! De tijd vliegt en tegen de paasvakantie zal al heel wat leerstof van de vierde klas er op zitten. Best ook, want er staat in het laatste trimester nog heel wat (anders) op het programma ook ! Geen paniek , we zitten op schema ! De vierdeklassers zijn dan ook goede werkers !!!

tutti-fruttigroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: