vrijdag 23 oktober 2015

Dag van de jeugdbeweging

 Vorige vrijdag was er maandopening die in het teken stond van de Happy Days 'Goed Fout'.Elk mocht 1 'fout' attribuut mee- of aanhebben.De verschillende klassen puzzelden  ook stukjes van 1 van de affiches weer in elkaar  + raadden wie er op staat. In de voormiddag kregen de leerlingen een kauwgum van de oudervereniging die ze dan achteraf op een deur mochten kleven. De winnaars van de affichewedstrijd werden bekend gemaakt en voor onze klas kwam Hendrik als gelukkige uit de bus. Proficiat !!



In de taallessen hebben we het in het derde thema over alle soorten 'nieuwsberichten'. We maakten kennis met krantenartikels en goten die dan in een nieuwsbericht, wat we per twee naar voren mochten brengen.

 Dinsdagnamiddag was er een voorstelling in de Bunder over 'Deesje' het boek van Joke Van Leeuwen en gebracht door Tina Maerevoet. De voorstelling zelf vonden sommigen grappig, anderen wat 'raar' of 'ingewikkeld' We waren wel eens dat de mevrouw prachtig toneel kon spelen.De juf zal  toch eens proberen het boek in klas te halen.






Donderdag knutselden we wat met gedroogde herfstbladeren en trokken als één van de laatste naar het zwembad van Dadizele.
Vandaag is het dag van de jeugdbeweging en de vele KSA-KSA plus en Chiro fans mochten dat tonen door die dag in uniform naar school te komen.

Zondag is er loopwedstrijd.Veel leerlingen zijn ingeschreven. En denk er aan; deelnemen is belangrijker dan winnen. Tot zondag !!!
jeugdbeweginggroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: