donderdag 1 oktober 2015

De eerste typles

 Deze week vierden we twee jarigen die 9 jaar werden; Baptiste en Iben. Ze kregen de kroon op, een kaart, we zongen en we smulden. Proficiat !

Tijdens de muzische lessen keken we naar een fragment uit 'Westside Story' om tot 'gangs' te komen. We scandeerden in twee groepen enkele slogans .






Donderdag zijn we gestart met onze typlessen. We hadden klavieren genoeg voor de twee klassen (dankjewel papa van Lore en de anderen die een klavier meebrachten) Bij les 1 bleek dat de basishouding al een hele klus was; het juist leggen van de vingers op het klavier. We leerden zes groen letters met onze wijsvinger van de linkerhand. Dit gebeurde aan de hand van een verhaaltje over ' de roofvogel zit op de....'Het zal dus toch wat oefening vragen om alles goed in de vingers te hebben.

In de taallessen zijn we aan thema 2: Vreemde verhalen over vreemde dieren. We leerden al info halen uit een tabel,een krantenartikel naschrijven,een tekst over piepende leeuwen ,...Het onderwerp en de persoonsvorm kwamen ook al aan bod. Nu proberen we in groepjes onze fantasie te laten werken door zelf een speciaal dier voor te stellen aan de klas.(zoals een konuiken)
typtiengroeten,
juf Els




Geen opmerkingen: