vrijdag 30 oktober 2015

zwemmen in het vernieuwd zwembad 'De Amfoor'

 Maandag mochten de leerlingen zich verkleden uit een bepaalde periode uit de geschiedenis als afsluit van ons thema 'Welkom in mijn wereld' Herken je Vigor, Claudio,Johanna's vriend en Hilda?
In ons taalthema leerden we elkaar interviewen en leerden de structuur van een informatieve tekst kennen.We leren ook over de werkwoorden; persoonsvorm, infinitief,stam,...In de wiskundelessen oefenden we het snelrekenen,namen de breuken nog even onder de loep, leerden van x5,x9 en x11 en pasten vlugge rekentechnieken toe. Ook 'de tijd'  en 'patronen' kwamen aan bod.

Deze week hadden we ook tijd voor enkele taalinitiatielesjes, waarbij we 'broeder Jacob' in verschillende talen zongen en zelfs wat telden in het Spaans of Italiaans, of ....We deden ook een quiz waarbij we leerden hoe we veilig op het internet bezig kunnen  zijn.Ook het sociale kwam wat extra aan bod; we maakten kennis met 2 dieren van de axenroos; de leeuw en de kameel en herkenden onszelf er wel of niet in. Naar aanleiding van het rapport bespraken we ook de 8 soorten van slimheid en leerden ook op die manier onszelf wat beter leren kennen.

 Donderdag mochten we voor het eerst gebruik maken van het vernieuwde zwembad 'De Amfoor' Dat beviel ons uitstekend. We ondervonden ook direct de voordelen van het zo dicht liggen bij onze school. Dat zorgt voor optimale zwemtijd !!
Nu is er een weekje vakantie aangebroken. Na deze lange periode zal dat iedereen deugd doen ; ook de juf ! Alvast een fijne week gewenst !
Herfstgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: