vrijdag 9 oktober 2015

leren tot 10 000 !

In de wiskundeles zijn we al gestart aan ons B-boek. Jaja, ons A-boek is al uit. Deze week leerden we over de inhouden,geldwaarden en maakten we kennis met de getallen tot 10 000.
Ook bij de woordpakketten zijn we goed op dreef  en zijn we gekomen aan woordpakket 6. Ons tweede taalthema loopt  ten einde. We leerden over onderwerp en persoonsvorm en lazen een verzonnen en informatieve tekst over zeepaardjes. In groepjes moesten we de informatie lezen en dan doorschuiven om de informatie door te vertellen aan de anderen. Achteraf kregen de leerlingen een quiz over de verzamelde informatie.
In de muzische lessen maakten we in groepjes enkele ritmes om het deeltje 'gangs' af te sluiten. Nu verdiepen we ons in 'kalligrafie' We warmden ons al op met een dubbelpotlood en maakten gekke kleurrijke zinnen (muzisch taalgebruik).
Morgen is er wandeltocht , wat meetelt voor sportactieve leerling of-klas. Het weer belooft fris, maar goed weer  te zijn . Laten er weer heel wat vierdeklassers van hun sportieve kant zien? De juf is benieuwd. Zij wandelt (ahum, infeite loopt) in de vroege ochtend de 6km als opwarmertje voor zondag.
wandelgroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: