vrijdag 2 maart 2018

bezoek rusthuis


 Tijdens de wiskundelessen leerden we over oppervlakte.Zo konden we allemaal staan in 1 vierkante meter, de groene tegels op de speelplaats.We herhaalden ook de kommagetallen en hadden het over kansrekenen, plattegronden en omtrek van niet-veelhoeken.
Dinsdag trokken we naar het rusthuis van Moorslede waar we bij de mensen van het dagcentrum ons toneeltje en gedichtje over heksen brachten. Het publiek was heel aandachtig.We speelden ook een praatspel waarbij we meer over elkaar te weten kwamen. Heel wat verhalen kwamen naar boven.Een geslaagde namiddag voor allen.


 Ons werothema 'Niet alle natuur leeft' , loopt ten einde, maar we staan wat langer stil bij het laatste onderdeel 'gezonde voeding' . We sorteerden lege verpakkingen, maakten kennis met de vernieuwde voedingsdriehoek en speelden een 'reuze'gezelschapsspel waarbij we ook interessante weetjes over eten en drinken hoorden.
 Tot de paasvakantie houden we met de vierdeklassers en de kinderen van de school naast ons tandemlezen. Iedereen heeft een vast leespartner waarbij geoefend wordt. 
Elk om de beurt wordt er gelezen en zo helpen we elkaar.We leren op die manier ook de kinderen van de school van de buren wat beter kennen. Iedereen doet dat heel goed en dat verdient een extra pluim. Jazeker !Bovendien was het ook donderdag complimentjesdag. Niet vergeten?
frisse groetjes,
juf Els


Geen opmerkingen: