vrijdag 23 maart 2018

rekendag

Maandag trokken we naar de Bunder voor een theatervoorstelling, waarbij muziek en voordracht centraal stonden. Smaken verschillen en dat was ook duidelijk in onze klas, maar de meeste leerlingen vonden het top en hadden heel hartelijk gelachen.
Bijna alle leerlingen hadden het boek 'Sjakie en de chocoladefabriek' gelezen en als beloning werd in de muzische lessen de film bekeken. Achteraf bespraken we uitvoerig de gelijkenissen en verschillen met het boek. Roald Dahl...de juf blijft grote fan...en ondertussen veel vierdeklassers ook !
Woensdag was het rekendag . Na de pittige kangoeroewedstrijd werden de leerlingen samen met het 3de leerjaar in groepen verdeeld en schoven ze 4 keer door voor een andere activiteit : bouwen, rekenspelletjes, programmeren,...Wiskunde eens op een andere manier !
Vandaag kwam juf Aagje ons een programma tonen op de chromebooks waarbij we ook thuis kunnen oefenen voor ons typ10 ! Ideaal !Ondertussen zijn al enkele leerlingen aan het oefenen met de hoofdletters.De juf ziet ook week na week  bij iedereen vorderingen en is daar heel blij mee. Het oefenen loont ! 
wiskundegroeten,
juf Els

Geen opmerkingen: