vrijdag 16 maart 2018

techniek lego studio

Dinsdag trokken we met de bus naar Vives Kortrijk om twee workshops lego techniek te volgen.
In de voormiddag maakten we kennis met WeDo2.0, een eigentijds bouwset waarmee kinderen wetenschap kunnen ontdekken. Ze werden aangemoedigd om via tablets een 'pizzathuisleverauto' in elkaar te steken en ook digitaal te besturen door te programmeren. Een hele uitdaging, maar dit lukte !
In de namiddag bouwden de leerlingen aangedreven machines met moteren en tandwielen en leerden ze heel wat over krachten,beweging en snelheid. Daarvoor werkten ze telkens per 2 en leerden goed samen te werken.
Zo maakten ze verschillende kermisattracties met de legoblokjes , precies zoals de échte stoeltjes in een pretpark.Het was een heel intensieve,leerrijke en boeiende dag; de perfecte match tussen ICT en wetenschap.
Een dagje thuis voor de leerlingen omwille van de pedagogische studiedag (nieuw Zill leerplan) was dus welgekomen . Ondertussen zijn we gestart met ons nieuw werothema 'Welkom in onze provincie' en maakten al kennis met de water-spoor- en autowegen.
Ondertussen is het eetfestijn uitverkocht (650 personen!!) en zijn de juffen en meesters volop in de weer om alles in goede banen te leiden zondag.Smakelijk, alvast !

legogroeten,
juf Els


Geen opmerkingen: